Kuksa

Jäsenhakemus

Pirjetan Partioon voi liittyä täyttämällä sähköisen jäsenhakemuksen. Syötä lapsen tietoihin vain lapsen omat yhteystiedot. Puhelinnumero on pakollinen kenttä, mutta syötä siihen esimerkiksi nollia, jos lapsella ei ole omaa puhelinta. Älä syötä lapselle huoltajan sähköpostiosoitetta. Huoltajan yhteystiedoille on oma kenttänsä huoltajan tiedoissa, eikä rekisterissä saa olla samaa sähköpostiosoitetta kahdella henkilöllä. Kaikki sähköpostit lähetetään aina huoltajan osoitteeseen.

Jäsenhakemuksen hyväksymisen jälkeen huoltajalle lähetetään automaattisesti sähköposti, jossa on huoltajan asiakasnumero ja ohjeita.

Jos lapsesi on jo jäsenenä jossakin partiolippukunnassa tai kirjattu Kuksaan esimerkiksi tilapäisenä tapahtumaosallistujana, älä täytä jäsenhakemusta vaan ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan, sihteeriin tai jäsenrekisterinhoitajaan (Yhteystiedot). Ilmoita tällöin edelliseen lippukuntaan jäsenyyden päättymisestä. On myös mahdollista olla kahden lippukunnan jäsen.

Jäsenrekisteri Kuksaan kirjautuminen ja PartioID

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksa löytyy osoitteesta https://kuksa.partio.fi/. Jokaisen lippukunnan toimintaan osallistuvan on oltava merkittynä Kuksaan. Kuksaan kirjaudutaan PartioID:llä, jonka rekisteröintiin on linkki Kuksan kirjautumissivulla. Rekisteröintisivu kysyy jäsennumeroa ja sähköpostiosoitetta. Alaikäisen partiolaisen huoltaja syöttää jäsennumeron paikalle oman asiakasnumeronsa ja oman jäsenrekisteriin merkityn sähköpostiosoitteensa.

Asiakasnumero löytyy rekisteriin lisäämisen yhteydessä lähetetystä sähköpostista. Jos lapsen jäsenmaksun maksajaksi on merkitty huoltaja, huoltajan asiakasnumero löytyy myös lapsen jäsenmaksulaskun kohdasta Asiakasnumero. Muussa tapauksessa siinä on lapsen oma jäsennumero. Jos et tiedä omaa huoltajanumeroasi tai muista rekisteriin merkittyä sähköpostiosoitettasi, tai rekisterissä on vanhentunut sähköpostiosoite, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan, sihteeriin tai jäsenrekisterinhoitajaan. Yhteystiedot

PartioID on henkilökohtainen. Huoltaja ei pysty alaikäisen jäsenen tiedoilla rekisteröidyllä PartioID:llä ilmoittamaan lasta tapahtumiin, eikä huoltaja saa luovuttaa omaa PartioID:tään lapsen käyttöön. Lapsi, jolla on jäsenrekisterissä oma sähköposti, voi rekisteröidä omalla sähköpostiosoitteellaan ja jäsennumerollaan oman PartioID:n, mutta se ei ole tarpeellista ennen samoajaikäkautta.

PartioID:lle voi valita oman käyttäjätunnuksen ja salasanan, tai yhdistää sen Facebook-tunnukseen tai Google-tiliin.

Kuksan käyttö

Kuksassa voi päivittää omia ja lapsen yhteystietoja, katsoa laskut ja  seurata lapselle merkittyjä partiomerkkejä ja aktiviteetteja.

Lapsen osallistuminen tapahtumaan edellyttää aina lupaa huoltajalta. Tapahtumiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti käyttäen Kuksaa ja tapahtuman tiedotteen yhteydessä jaettua ilmoittautumislinkkiä. Kaikkiin tapahtumiin voi myös tarvittaessa ilmoittautua paperilla (jaettu tiedotteen yhteydessä tai samat tiedot kirjoitettuna paperille), mutta tällöin joudumme lisäämään ilmoittautumisen käsin Kuksaan.

Yksityiskohtainen huoltajan ohje Kuksan käyttöön.