Jäsenyys

Päivitetty

Jäsenhakemus

Pirjetan Partioon voi liittyä täyttämällä sähköisen jäsenhakemuksen. Syötä lapsen tietoihin vain lapsen omat yhteystiedot. Puhelinnumero on pakollinen kenttä, mutta syötä siihen esimerkiksi nollia, jos lapsella ei ole omaa puhelinta. Älä syötä lapselle huoltajan sähköpostiosoitetta. Huoltajan yhteystiedoille on oma kenttänsä huoltajan tiedoissa, eikä rekisterissä saa olla samaa sähköpostiosoitetta kahdella henkilöllä. Kaikki sähköpostit lähetetään aina huoltajan osoitteeseen. Jos mahdollista, kirjoita lisätietoihin ryhmän nimi, johon lapsi on tulossa, tai onko lapsi tulossa kirkonkylään vai Pilpalaan.

Jos jäseneksi liittyvä henkilö on jo jäsen jossakin lippukunnassa tai jäsenrekisteriin merkitty huoltaja, kirjaudu olemassaolevilla tunnuksilla asiointipalveluun ja täytä jäsenhakemus. Lippukuntaa vaihtaessa ilmoita edelliseen lippukuntaan jäsenyyden päättymisestä. On myös mahdollista olla usean lippukunnan jäsen.

Jos jäseneksi liittyvä henkilö on ollut jäsen tällä vuosituhannella tai on kirjattu Kuksaan tilapäisenä tapahtumaosallistujana alle 6 kk sitten, älä täytä jäsenhakemusta vaan ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan, sihteeriin tai jäsenrekisterinhoitajaan (Yhteystiedot).

Asiointipalvelu, jäsenrekisteri Kuksa ja PartioID

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksa löytyy osoitteesta https://kuksa.partio.fi/. Jokaisen lippukunnan toimintaan osallistuvan on oltava merkittynä Kuksaan. Lisäksi on Asiointipalvelu https://asiointi.partio.fi/, joka on toinen käyttöliittymä jäsenrekisteriin. Molempiin kirjaudutaan PartioID:llä. Syksystä 2021 alkaen PartioID rekisteröidään jo ennen jäsenhakemuksen täyttämistä. PartioID:n rekisteröintiin on lisäksi linkki Kuksan ja Asiointipalvelun kirjautumissivuilta. Rekisteröintisivu kysyy jäsennumeroa ja sähköpostiosoitetta. Alaikäisen partiolaisen huoltaja syöttää jäsennumeron paikalle oman asiakasnumeronsa ja oman jäsenrekisteriin merkityn sähköpostiosoitteensa.

Asiakasnumero löytyy rekisteriin lisäämisen yhteydessä lähetetystä sähköpostista. Jos lapsen jäsenmaksun maksajaksi on merkitty huoltaja, huoltajan asiakasnumero löytyy myös lapsen jäsenmaksulaskun kohdasta Asiakasnumero. Muussa tapauksessa siinä on lapsen oma jäsennumero. Jos et tiedä omaa huoltajanumeroasi tai muista rekisteriin merkittyä sähköpostiosoitettasi, tai rekisterissä on vanhentunut sähköpostiosoite, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan, sihteeriin tai jäsenrekisterinhoitajaan. Yhteystiedot

PartioID on henkilökohtainen. Huoltaja ei pysty alaikäisen jäsenen tiedoilla rekisteröidyllä PartioID:llä ilmoittamaan lasta tapahtumiin, eikä huoltaja saa luovuttaa omaa PartioID:tään lapsen käyttöön. Lapsi, jolla on jäsenrekisterissä oma sähköpostiosoite, voi rekisteröidä omalla sähköpostiosoitteellaan ja jäsennumerollaan oman PartioID:n, mutta se ei ole tarpeellista ennen samoajaikäkautta.

PartioID:lle voi valita oman käyttäjätunnuksen ja salasanan, tai yhdistää sen Facebook-tunnukseen tai Google-tiliin.

Kuksan ja Asiointipalvelun käyttö ja tapahtumiin ilmoittautuminen

Kuksassa ja asiointipalvelussa voi tehdä jokseenkin samat asiat, päivittää omia ja lapsen yhteystietoja, katsoa laskut ja seurata lapselle merkittyjä partiomerkkejä ja aktiviteetteja.

Lapsen osallistuminen tapahtumaan edellyttää aina lupaa huoltajalta. Tapahtumiin ilmoittaudutaan käyttäen Kuksaa ja tapahtuman tiedotteen yhteydessä jaettua ilmoittautumislinkkiä. Tapahtumaan osallistuva Kuksaan merkitty huoltaja ilmoittaa itsensä käyttäen samalla tavalla ilmoittautumislomaketta. Ilmoitettaessa tapahtumaan henkilöä, joka ei vielä ole Kuksassa, ei saa olla kirjautuneena Kuksaan. Tällöin avataan sama ilmoittautumislinkki, ja valitaan toinen vaihtoehto ”Jos et ole partiolainen, täytä hakemus tästä”.

Huoltajan ohje asiointipalvelun käyttöön.

Yksityiskohtainen huoltajan ohje Kuksan käyttöön.

Eroaminen

Rekisteröidystä yhdistyksestä erotaan ilmoittamalla asiasta kirjallisesti yhdistyksen puheenjohtajalle tai hallitukselle (Yhdistyslaki). Jos lapsi lopettaa partion, ilmoittakaa lippukunnasta eroamisesta jäsenrekisterinhoitajalle, lippukunnanjohtajalle tai sihteerille tai täyttäkää erohakemus Kuksassa tai Asiointipalvelussa. Yhteystiedot